top of page

MVH-208 VIBRATORPLATTA

MIKASA MVH-208 är en medeltung smidig fram- och backgående vibratorplatta för packning av grus, sand, makadam mm. Snabbare och med mer kraft än liknande plattor och med precis och steglös hastighetsreglering.

Den steglöst hydrauliska fram/backregleringen gör maskinen mycket lättmanövrerad och ger en mjuk och precis omställning med möjlighet till stillastående packning. Obehagliga ryck vid riktningsbyte undviks helt och den mycket snabba responsen från maskinen är extra välkommen vid arbeten mot väggar och fasta föremål. Körreglaget återgår till framåtgående läge när det släpps. Maskinens fasta handtagsbåge underlättar manövreringen vid körning i slänter och på ojämnt underlag. Handtaget är väl avvibrerat och har ett självlåsande transportläge.

MIKASA MVH-208 är med sin höga centrifugalkraft och låga tyngdpunkt en mycket effektiv vibratorplatta som dessutom är snabbare och mer tidsbesparande än många andra jämförbara modeller. Det kompakta utförandet gör maskinen lämplig även för användning i trånga och begränsade utrymmen som t.ex. rörgravar. Bottenplattan är gjort av mycket slitstarkt segjärn och har en form som gör att grus inte stannar kvar på ovansidan. Som tillval finns en polyuretanmatta för avjämning av nylagd marksten och andra stenbeläggningar. Se gärna Mikasas film som visar mattan.

Som standard är MVH-208 utrustad med en tydlig digital mätare som visar driftstimmar och aktuellt motorvarvtal. MVH-208 är försedd med kombinerad skydds- och lyftkåpa av stål med lyftögla bred nog för gafflar. Ett gummilock underlättar åtkomst vid tankning och service. Motorn är en magnapullstartad Honda GX240 bensinmotor som utöver ordinarie luftrenare också har en cyklonrenare som mycket effektivt renar luften och därmed förlänger livslängden på motorn.

Den lågt placerade oljebadssmorda vibratorn med mycket god smörjning och enkelt underhåll ger en låg tyngdpunkt vilket bidrar till god stabilitet och effektivare packning. Som alla markvibratorer från MIKASA är MVH-208 driftsäker och långlivad med låga underhållskostnader.

FÖRDELAR MED MVH-208

  • Kombinerat körreglage för steglös och precis hastighets- och fram/backeglering.

  • Fast handtagsbåge som underlättar körning i slänter och på ojämna underlag.

  • Lågt placerad tyngdpunkt och hög centrifugalkraft ger god packning.

  • Tidsbesparande eftersom maskinen kan gå snabbare än andra liknande plattor.

  • Honda bensinmotor med oljevakt och effektiv cyklonrenare.

  • Digital mätare för driftstimmar och motorvarvtal.

  • Bottenplatta i mycket slitstarkt segjärn, med en ”självrengörande” design.

  • Skydds- och lyftkåpa av stål med praktiskt gummilock för bränslepåfyllning och underhåll.

  • Polyuretanmatta för körning på marksten finns som tillval.

MVH-408.jpg

FAKTA MVH-208

Motor:                            Honda GX240

Bränsle:                         Bensin

Motorns nettoeffekt:       5,9 kW

Arbetsvikt:                     210 kg

Centrifugalkraft              37,0 kN

Vibrationsfrekvens:        87 Hz

Arbetshastighet:            0-27 m/min

Bottenplatta, BxL:         500x720 mm

Dimension, LxBxH        1310x500x1010 mm

bottom of page