Asfaltsåg MIKASA MCD-1U

MIKASA MCD-1U är antagligen Sveriges mest sålda asfalt- och betongsåg. Grundmodellen har funnits länge, men detaljförbättrats genom åren. Med centrifugalkoppling och moturs klingrotation är den unik i sitt slag. Låg vikt och smidigt format gör sågen lätt att hantera och transportera.

Det som gör MCD-1U unik är bl.a. att klingan roterar moturs. Det ger mer stabil sågning eftersom sågen dras nedåt av klingan istället för att vilja stegra sig. Motursrotationen gör också sågspåret rent från kylvatten vilket är välkommet vid t.ex. signal- och kabelarbeten. Att MCD-1U också har centrifugalkoppling, som frikopplar klingan vid tomgångskörning och underlättar start, särskiljer den från andra asfaltsågar.​

Djupinställningen, med vev, är enkel att hantera och försedd med centimetergraderad indikator. Det teleskoperbara handtaget ställs lätt in för rätt arbetshöjd. Kraftiga bakhjul med dubbla kullager ger god stabilitet och enkel manövrering. Den låga vikten och det smidiga format gör sågen lätt att hantera och transportera.

Den rymliga kylvattentanken är tillverkad i köld- och slagtålig plast och är placerad så att den inte skymmer sikten eller är i vägen vid motorservice. Påfyllningshålet, försett med sil, är stort för att göra påfyllningen enkel.

En välplacerade lyftögla och ett lyfthandtag framtill på maskinen underlättar såväl kranlyft som manuella lyft.

MIKASA MCD-1U är driftsäker och mycket långlivad. Sågen har en stark Honda GX200 4-takts bensinmotor med oljevakt.

Produkter

Relevanta produktpaket

Kontakta oss

Skicka en förfrågan

Frihamnsgatan 30 115 56 Stockholm

Huvudkontor

Fabriksvägen 28 611 72 Stigmotta

Produktion & lager

010 209 3300

Ring oss på:

info@a-produkter.se

Skicka mail på:

Få offert på Asfaltsåg MIKASA MCD-1U